tiistai 10. helmikuuta 2015

BÄTMÄN & ROBÄN


Minkälainen näytelmä tulossa? Lue ja kuvittele!


Bätmän ja Robän ovat viettäneet suhteellisen huoletonta poikamieselämää pienessä kaksiossaan. Ajoittain arkea häiritsee Gotham Cityä edelleen piinaavat arkkiviholliset kuten Jokeri ja Arvuuttaja, mutta hekin ovat makeaan elämäänsä tylsistyneitä ilkivallan harjoittajia. Tänä vuonna Gotham Cityssä pormestari järjestää suuret juhlat pitääkseen otteensa tiukemmin vallankahvassa kiinni. Juhlien yhteydessä esitellään suuri kiertävä timanttinäyttely. Jokeri kiinnostuu tästä. Arvuuttaja kiinnostuu tästä. Bätmän ja Robän huomaavat että koko Gotham Cityn ja maailman vakaus on yllättäen vaarassa. Timanttinäyttelyn tähti: Vihreä Timangi, onkin ulkoavaruudesta tippunut voimalähde, jota Thorkaan ei pysty rikkomaan.





Taustoja ja ohjaajan sana:

Idea projektiin Bätmän & Robän lähti puhtaasti innokuudesta tehdä eeppinen näytelmä.

(eeppinen: sanan merkitys on laajempi kuin todella hauska ja se tarkoittaa myös samaa kuin überhyvä, mahtava, erinomainen, tosi jeba...: http://urbaanisanakirja.com/word/eeppinen/ )

Batman hahmona ja tarinana on myös vahvasti inspiroinut tämän hetkisiä Pispalan Teatterilaisia.

Lähdimme rakentamaan ensin käsikirjoitusryhmän kanssa runkoa, joka pohjautuisi osittain 1960-luvulla luotuun itseironiseen Batman -televisiosarjaan ja osittain elokuvien luomaan synkkään Gotham Cityyn, jossa Batman & Robin seikkailevat tuttujen arkkivihollistensa kanssa.

60-luvun sarjaa pidetään aikuisten näkökulmasta parodiana. Esimerkiksi Robän: ”Voihan pyhä pamaus Batman! Pojan vastakohta on tyttö!” -tyyliset sitaatit naurattavat edelleen.

Vastapainoksi, tai vastavoimaksi haluamme kuitenkin synkän Gotham Cityn ja traagisia kohtaloita. Gotham City täyttyy vilkkuvista valomainoksista, hälytysajoneuvojen äänistä ja likaisista yksityiskohdista. Se on vahva kontrasti verrattuna näytelmän sankareiden kotioloihin.


Projektissa lähdetään testaamaan erilaisia joukkokohtauksien toteuttamistyylejä. Näytelmässä tulee olemaan paljon liikunnallisia osioita ja pientä akrobatiaa. Tilan käyttö, näyttelijöiden roolivaihtelut ja näytelmän sisäiset lavastusvaihdot tuovat työryhmäläiset ja ohjaajan uusien haasteiden eteen.
Tarkoituksena on myös kiinnittää huomiota Pispalan Teatterin uusiin mahdollisuuksiin teatterialan aktiivisena toimijana.

Tämä projekti toteutetaan suurilta osin vapaaehtois- ja talkoolaisvoimin.

Tulkaa kokemaan uudenlainen Gotham city! Terveisin ohjaaja: Minna O. Korhonen 

Näytelmä saa ensi-iltansa huhti/toukokuussa 2015! Seuratkaa meitä myös facebookissa: https://www.facebook.com/batmanpispalanteatteri



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy. Blogin pitäjillä on oikeus poistaa törkyviestit.